A gyűjteményről

A 100ev.deac.hu oldalt a DEAC és a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár (DEENK) hozta létre azzal a céllal, hogy egy helyre gyűjtse a DEAC történetéhez kapcsolódó emlékeket. A szervezők által biztosított dokumentumok mellett magánszemélyek felajánlásaira is számítunk abban, hogy megalkossuk a nagy múltú sportszervezet első száz évét reprezentáló átfogó képgyűjteményt.

Ön kétféleképpen segítheti céljaink elérését.

  • A gyűjteményben több olyan kép található, melyekkel kapcsolatban kevés adattal rendelkezünk. A kép alatti hozzászólásban megoszthatja velünk, ha felismer valakit egy fotón, esetleg Ön szerepel rajta, ill. emlékszik az eseményre vagy a helyszínre, ahol a kép készült.
  • Arra is lehetősége van, hogy saját fotókat küldjön a gyűjteménybe. A ’Képek beküldése’ menüpontban könnyen és egyszerűen feltöltheti azokat a fotókat, melyekről úgy gondolja, valamiféle módon kapcsolódnak a DEAC-hoz. A leírás mezőben bármilyen információ megadásával segítheti, hogy ez az oldal hasznos forrás legyen mindazok számára, akik a DEAC múltja iránt érdeklődnek.

A galériában látható képek állandó tárhelye a Debreceni Egyetem elektronikus Archívuma (DEA). Az ide kerülő fotók későbbi felhasználásával kapcsolatban az Archívum gyűjteményépítési rendelkezései a mérvadóak.